Retourneren en ruilen en cadeaubonnen

Retourneren en ruilen

Retourneren:

Voldoet uw net aangeschafte artikel niet aan uw verwachtingen?  Geen Probleem! Het herroepingsrecht is 14 dagen en gaat in op het moment dat u de bestelling heeft ontvangen. Zonder opgaaf van redenen vraagt u via e-mail een retourformulier aan, u stuurt de e-mail naar info@zusenzolifestyle.nl o.v.v. uw ordernummer. Het retourformulier dat u dan van ons ontvangt dient u ingevuld bij uw retour-pakket te voegen, let goed op het retouradres onderaan dit formulier, dit is het enige adres waar pakketten worden aangenomen, het vestigingsadres is geen retouradres! Dit kan alleen via dit e-mail adres en niet telefonisch of via de berichtenbox of gastenboek van de webwinkel of andere manieren (deze berichten komen niet binnen op de retourafdeling). Alleen retouraanvragen via het bovenstaande e-mailadres komen aan op de retourafdeling. De kosten van het retourzenden zijn voor rekening van de klant. Retouren die niet zijn aangemeld en goedgekeurd via het e-mailadres info@zusenzolifestyle.nl en retouren waar geen retourformulier bij is gevoegd worden niet in behandeling genomen en vervolgens op uw kosten naar u geretourneerd.

Er zijn  een paar uitzonderingen die niet onder het herroepingsrecht vallen zoals op maat- of naar uw wens gemaakte artikelen, oorbellen en barefootsandals en artikelen voor in het haar kunt u vanuit hygiënisch oogpunt niet terugsturen of ruilen. Pakketten die niet voldoende gefrankeerd zijn of artikelen waarvan het roze bandje is verwijderd. Artikelen uit de 'sale' rubriek of waarbij het duidelijk vermeld is dat het een 'sale' artikel betreft, deze vallen buiten het retourrecht.  Aanvragen die buiten de termijn vallen of retouren die niet voldoen aan onderstaande voorwaarden worden niet in behandeling genomen en vervolgens op uw kosten naar u geretourneerd.

Pakketten die niet volgens deze voorwaarden retour worden gezonden of niet of onvoldoende gefrankeerd zijn, worden niet in behandeling genomen.

U kunt uw retour uitsluitend per post aan ons sturen, omdat wij niet altijd aanwezig zijn kunt u het niet persoonlijk bij ons afgeven.

Ruilen:

Wij ruilen niet om. Wanneer je een ander artikel wilt ontvangen, dan plaats je hiervoor een nieuwe bestelling en betaal je verzendkosten. Ook een bestelling van hetzelfde artikel in een andere maat of kleur geldt als een nieuwe bestelling.

Voorwaarden retourneren:

 • Artikelen mogen niet gebruikt of gewassen zijn en ook niet naar parfum of rook ruiken;
 • In originele verpakking dus ook de verzenddoos of envelop waarin u het ontvangen heeft of anders een deugdelijke verpakking ter bescherming tegen beschadiging;
 • Aan onze artikelen hebben wij gekleurde 'Tyvek'- bandjes bevestigd, deze mogen bij retourzending niet verwijderd, verwijderd zijn geweest of verplaatst zijn;
 • Artikelen moeten zijn voorzien van de originele labels en etiketten, deze mogen niet verwijderd of verplaatst zijn;
 • Artikelen mogen niet beschadigd of vuil zijn;
 • Op maat gemaakte of naar uw wens gemaakte artikelen kunt u niet retour sturen, ook speciaal op uw verzoek bestelde artikelen kunt u niet retourneren of ruilen.
 • Artikelen die vanwege hygiënische aard niet retour gestuurd kunnen worden zijn barefootsandals en oorbellen en artikelen voor in het haar;
 •  Sale-artikelen kunt u niet ruilen of retourneren.
 • Schoenen dient u ongedragen in de originele schoenendoos met daaromheen een verzenddoos retour te sturen zodat de schoenendoos zelf onbeschadigd blijft, indien u zich hier niet aan heeft gehouden bent u verplicht de schoenen alsnog af te nemen. Na het overmaken van de verzendkosten sturen wij u de schoenen dan retour.
 • U wilt retournern? Dan stuurt een u een e-mail naar info@zusenzolifestyle.nl en vermeldt daarbij het ordernummer, u ontvangt dan het  retourformulier en de voorwaarden met daarop het retouradres. Dit aanvragen kan alleen via bovenstaand e-mailadres en niet telefonisch of via whatsapp, Facebook, het gastenboek of berichtenbox van de webshop, dit komt niet aan op de retourafdeling!
 • U stuurt de bestelling na aanmelding en de ontvangen e-mail met het retourformulier (dit dient u in te vullen en bij uw pakket te voegen en voldoende gefrankeerd en traceerbaar te versturen) naar het opgegeven retouradres dat onderaan op het retourformulier vermeld staat.
 • Uw retour dient binnen 14 dagen na ontvangst van het retourformulier bij ons te zijn afgeleverd.
 • Na ontvangst en goedkeuring van de retourgestuurde artikelen storten wij binnen 14 dagen het aankoopbedrag van het artikel op het  IBAN nummer waarmee de bestelling is betaald. 
 • Wij verwerken de retouren wekelijks.
 • U ontvangt van ons geen bevestiging van ontvangst van de door u gestuurde retourzending.
 • Als artikelen niet netjes verpakt of beschadigd bij ons terugkomen, stinkend naar rook of parfum of verfrommeld of vuil, alsmede retouren waarvan de originele verpakking weg of ernstig beschadigd is, dan zullen deze niet geaccepteerd worden of zullen er kosten doorberekend worden omdat we deze artikelen niet meer opnieuw kunnen verkopen. Het is uw verantwoording dat de artikelen weer in dezelfde staat bij ons terugkomen als dat wij ze aan u verstuurd hebben. Is dit niet zo dan zijn we genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen of het artikel niet te accepteren en het op uw kosten naar u te retourneren. Zorg daarom dat het artikel netjes blijft en stuur het artikel daarom goed en netjes in de originele verpakking naar ons terug.
 • Komt het bedrag van de bestelling die u wenst te behouden na een deel-retournering onder de grens van gratis verzendkosten dan zullen wij alsnog € 4,95 inhouden op het terug te betalen bedrag.

Garanties en klachten:

Zus en Zo Lifestyle controleert voor verzending de door u bestelde artikelen grondig op volledigheid en eventuele gebreken of mankementen en verpakt en verzend uw bestelling met de grootste zorg. Als u uw bestelling heeft ontvangen dient u uw bestelling te controleren en constateert u na ontvangst van uw bestelling een gebrek of mankement:

 • Dan neemt u direct na ontvangst hooguit binnen 24 uur contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@zusenzolifestyle.nl  met ordernummer en met foto's. Wij zullen uw klacht of garantieclaim dan verder afhandelen.
 • Kosten welke u moet maken om het artikel aan ons te retourneren zullen bij een gerechtigde garantieclaim voor onze rekening zijn.
 • Uitgesloten van garantie zijn ritsen, bevestigingsdelen en opgenaaide kraaltjes, bedeltjes, plakstenen en strass-stenen en flosjes.
 • Het verkleuren van sieraden valt buiten de garantie
 • Wij kunnen geen garantie geven op het kaal worden van koeienhuid

Kosten retourzenden:

Retourneren (binnen NL):
Omdat wij lage prijzen hanteren dient u zelf de verzendkosten voor het retour sturen van het artikel voor uw rekening te nemen. Wij verwerken de verzendkosten namelijk niet in de artikelprijzen.
Wij adviseren u om dit verzekerd te doen, Zus en Zo Lifestyle kan niet aansprakelijk worden gesteld voor zoekgeraakte post die u verstuurd.

Ruilen (binnen NL)
U betaalt zelf de verzendkosten voor het retour sturen van het artikel. Wij adviseren u dit verzekerd te doen en het verzendbewijsje goed te bewaren.
Voor de geretourneerde artikelen wordt het aankoopbedrag automatisch terug gestort op het rekeningnummer of de creditcard waarmee betaald is. Wij ruilen dus niet om. Wanneer je een ander artikel wilt ontvangen, dan plaats je hiervoor een nieuwe bestelling en betaal je verzendkosten. Ook een bestelling van hetzelfde artikel in een andere maat of kleur geldt als een nieuwe bestelling.

Cadeaubonnen:

Wij accepteren alleen cadeaubonnen die door ons zijn uitgegeven. U kunt de code op de bon ingeven tijdens het bestelproces.

Onze cadeaubonnen zijn tot 2 jaar geldig na uitgifte.Verkeerd artikel
Heeft u een verkeerd artikel ontvangen dan dient u dit meteen na ontvangst en constatering te melden via e-mail naar info@zusenzolifestyle.nl en wordt dit vanzelfsprekend kosteloos opgelost als dit ook inderdaad zo is.

Heeft u nog verdere vragen?

Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op via e-mail;
E-mail : Info@zusenzolifestyle.nl

© 2013 - 2021 Zus & Zo Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel